OPSKRBITE SE NOVOM ENERGIJOM, KAKO BISTE ZRELO DOBA NAJBOLJE ISKORISTILI

Iako se hranite raznoliko i uravnoteženo, važno je da nakon pedesete godine uzimate prave količine vitamina i minerala kako biste ostali zdravi i puni energije.

Kako starimo, tako se naše potrebe za hranjivim tvarima mijenjaju, a isto tako se mijenja i sposobnost tijela da apsorbira određene vitamine i minerale. Svakodnevna konzumacija pravih vitamina i minerala može nam pomoći da spriječimo pomanjkanje hranjivih tvari, a pomaže nam i u stimulaciji naše prirodne energije.

Vitamini B kompleksa za energiju i živčani sistem

Vitamini B kompleksa bitni su za proizvodnju i korištenje energije u tijelu. Skupina 8 vitamina – B-kompleks izrazito su važni za sprečavanje umora i jačanje tijela energijom.  Vitamin B 12 nam je osim toga potreban i za očuvanje zdravog živčanog sistema: njegov manjak izaziva slabije pamćenje i smanjenje kognitivnih funkcija.

Drugi ključni B vitamin je folat. Folat nije bitan samo za trudnice. On isto tako pomaže u preradi štetne aminokiseline homocistein koja može oštetiti unutrašnje zidove arterija i sudjeluje u razvoju velikog broja hroničnih bolesti.

Vitamini antioksidansi

Vitamini A, C i E
 bitni su vitamini antioksidansi. Pomažu nam u odbrani od slobodnih radikala koje su nestabilne reaktivne molekule i nastaju kao usputni proizvod uobičajene izmjene tvari u tijelu. Isto tako mogu nastati i iz okolnih toksina kao što su npr. nikotin cigarete, zagađenje, UV svjetlost i određene kemikalije.

Antioksidansi su važni jer nam pomažu neutralizirati oštećenja koja su povezana sa starenjem, a koje uzrokuju slobodni radikali pa su djelomično potrebni i za zdravlje kose, nokata, kože i očiju. 

Vitamini iz hrane

U svim životnim razdobljima vaša je prehrana idealan izvor vitamina i minerala. Dobro uravnotežena prehrana prvi je korak u očuvanju vašeg zdravlja i u nadopunjavanju prirodnih zaliha energija u vašem tijelu. Takva prehrana treba se temeljiti na neprerađenim namirnicama i obilju svježeg voća i povrća.

Zbog starenja ne možemo uvijek sve potrebne hranjive tvari dobiti samo iz naše hrane. Stoga je preporučljivo da svoju prehranu dopunimo multivitaminskim dodatkom .

Otkrijte Supradyn®

SUPRADYN<sup>®</sup> energija

SUPRADYN® energija

Saznajte kako vam Supradyn® može pomoći
u opskrbi novom energijom

Više informacija